Samen beter voor Kinderen

 
0

Arme truiendag

Omdat het goed is voor het milieu, draaien veel basischolen deze dag de kachel een paar stipjes lager. En dat terwijl de gevoelstemperatuur in het onderwijs al niet meer Siberisch te noemen is, maar eerder doet denken aan Nova Zembla; Overleven.

In niet lesgebonden uren(?) praatte de PO-raad met het veld. Harm Beertema mocht ook mee spelen.Hier het verslag. Wat er gezegd werd?

Maar volgens Jan Wiegers van het Cito is de Eindtoets geen goed instrument voor het meten van kwaliteit. 

Klinkt als; indien je vergeet jouw handschoenen aan te doen, krijg je koude handen. Niets nieuws.

Wat wel nieuws is, niet nieuw, is het project Vensters voor Verantwoording .

"De schoolbesturen leveren zelf informatie aan. Wij vullen dat aan met informatie van DUO, de Inspectie en ouders. De harde cijfers van de Inspectie alleen doen geen recht aan de praktijk van een school."  

Klinkt als: nu blijkt dat jouw handschoenen niet voldoen als het gaat om kou buiten te sluiten, kopen we andere handschoenen.

Moet je ze echter niet vergeten. Er verandert dus wezenlijk helemaal niets. Nou ja, er verandert wel wat. Maar er vindt geen wezenlijke metamorfose binnen het begrip kwaliteitsmeting plaats.

Gelukkig biedt samen Beter voor Kinderen u een ander venster. Niet ter verantwoording, maar wel om uw blik te verruimen.

 

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.