Samen beter voor Kinderen

 
0

Van Meester tot Minister - Deel 1: Extern meesteren

Deel 1 uit BlogSerie: Van Meester Edwin tot Minister Marja

Beste minister van onderwijs.

Ik ben begonnen en u mag door naar de volgende ronde. Het overleg in het Catshuis wordt, werd, hervat en u kunt met een gerust onderwijshart een glaasje nuttigen vanavond. Bij de piepers. Dan doe ik dat ook.

Vandaag ben ik voor het eerst sinds lang mijn ambacht weer uit gaan oefenen. Toegevoegde waarde op de werkvloer. En ik moet u zeggen, sinds de laatste keer voor de groep is er wel wat veranderd. Daar waar ik met de wandkaarten van Isings de Lama's nadeed, kan ik nu met het digibord aan de slag. Geweldig. Nieuwsbegrip, wie heeft er nog een methode nodig, in combinatie met Joetjoep en Koekel.

Na twee uur met de pubers aan de bak nog even napraten met de baas. Hoe het was, voelde en ging. Een baas met hart voor de zaak. Die een meester! ( uitstervend ras schijnt het) zo maar in zijn schoolschoot geworpen kreeg. Om voor een groep 8 te gaan staan, te vervangen. Want ondanks dat er door uw beleid zesduizend uit moeten gaan is er geen invaller meer te vinden. En daar kreeg ik wel schele hoofdpijn van.

Niet van de hernieuwde kennismaking met de dynamiek die twintig pubers genereren. Niet van de slechte automatenkoffie. Niet van de methodes waar je van in slaap valt. Maar wel van het feit dat het klaarblijkelijk niet makkelijk te regelen is om een tijdelijke meester aan de slag te laten gaan. Vervangingsfonds, eigen risicodrager, precedentwerking, salarisschaal. Heeft u het telefoonnummer van de bureaucratiesheriff voor mij? Maar wat was het leuk. Goed voorbeeld doet goed volgen. Alle externen voor de klas?

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.