Samen beter voor Kinderen

 
0

Vooruit naar Vroeger

Beste mevrouw de minister, beste Marja.

Nog even en dan is het voorbij. Ik ga mijn groep verlaten en verruil zicht op meesterschap voor zicht op leiderschap. Ik heb er erg veel zin in om samen met kinderen, team en ouders aan de slag te gaan na de zomervakantie. En deels in de zomervakantie, het blijft onderwijs. Heeft u al een nieuwe opdracht, baan, klus? Of gaat u eerst ouderparticipatie in de praktijk brengen?

Afgelopen week, ik ben wat laat met bloggen omdat ik het door de wisselingen en nieuwe perspectieven wat druk had, stond het voor de groep staan in het teken van Vooruit naar Vroeger. De juf kwam langs om de kinderen hun rapport mee te geven, de energie van de groep lag niet echt meer richting rekenen en taal en dus leek het mij een goed idee om Floris weer eens van stal te halen. U weet wel, Rutger Hauer in een strakke maillot met een zwaard. "Shit, zwart wit", riep Ali, om vervolgens zijn traditionele onweergezicht op te zetten.

Niets is leuk in het leven van deze automonteur in de dop, dus school ook niet. Echter, toen Sindala ten tonele verscheen brak er een glimlach door op zijn gezicht. De kracht van de serie uit de tijd dat ik nog jong was, ligt in de kwaliteit van de mensen die er voor en achter de schermen aan gewerkt hebben. Vakmanschap en liefde voor hun vak spat er van af, pas daarna een knap en krap budget. Floris was innovatief voor zijn tijd. Niet alleen de film, Floris zelf ook. Of eigenlijk Sindala, zijn maatje. Ali zijn maatje in het goed en het kwaad, Souliman, innoveerde ook.

Met potlood kan je in je rapport de cijfers wat bijwerken. Alleen valt het wel wat op als je dat tijdens de film doet. Één hoofd dat niet richting scherm zit maar de andere kant op staat valt op. Vaak zijn dat de meest innoverende types. Souliman interpreteert dat op zijn eigen manier en zal nog regelmatig zijn neus stoten tegen wat wel en wat niet mag en kan. Zeker als je met potlood bijwerkt wat met pen geschreven staat.

Ik wens u ook vooruit naar vroeger toe. Niet zoals D'66 dat denkt te doen. € 500.000.000 voor de leerkrachten. dat ruikt mij weer teveel naar: ik heb een subsidie, heb jij dan een plan? Nee. "China is pushing for more emphasis on building creative skills and less on high-stress, high-stakes testing, according to a recent article in the New York Times." Help, de Chinezen komen was mijn invulling van uw ambitie om weer tot de top 5 te gaan behoren. De Chinezen komen niet alleen, ze zijn er al. Geen probleem. Doe zoals Floris met Sindala. Vooruit, naar vroeger. Nu het nog kan.

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.