Samen beter voor Kinderen

 
0

De beste juf van de wereld

Nadat Sinterklaas onder luid applaus van een striemende hagelbui de school binnen ging en de kleuters verkleumd in het kielzog van de goedheiligman de aula opzochten, gingen mijn gedachten onwillekeurig uit naar het voorlopig adviesgesprek van onze oudste zoon.

Onze oudste zoon die, net als zijn jongere broer, de beste juf van de wereld heeft. Een juf die hem snapt, begrijpt, corrigeert, stimuleert en kans geeft te groeien. Waardoor hij iedere dag, en dat al bijna twee schooljaren lang, huppelend naar school gaat. Zij heeft hem ook leren leren.

Een professional waar ons kikkerland er veel van kent. Die geen boodschap heeft aan Marja van Bijsterveldt haar voortdurende onvermogen de werkelijke problemen in ons onderwijs aan te pakken. De professional waar wij laatst een voorlopig adviesgesprek mee hebben gevoerd.

Onze oudste kreeg als voorlopig advies vmbo-t-havo. In mijn eigen verleden reden voor mijn ouders om mij veilig naar de Sint Jeroen mavo te sturen. De beste tijd uit mijn puberleven. Nu een voorlopig advies waar zowel wij als onze spruit erg tevreden mee waren. Maar dat wist zijn juf nog niet.

Ze twijfelde wat. Zijn Cito-entreetoets was namelijk op vwo niveau, zijn nio 'toets' op vmbo-t niveau en zijn Cito-lvs toetsen gaven een havo beeld. Maar als wij een second opinion wilden dan kon dat. De drempeltoets. Deze toets der kritiek konden wij onze zoon besparen. Juf had namelijk zelf al lang gezien dat dit een geweldig advies was. Voorlopig of niet, dit past ons kind. Iedereen blij.

Vanuit de school zwol het geluid van kleuterkelen aan. De Sint had zijn koffie op, de Pieten waren bijgewerkt achter de oren en bij de kraag. De moeders van de ouderraad liepen heen en weer door de gang. Wat kan onderwijs toch mooi zijn.

Hier een andere professional, waarlijk vakmanschap. Voor velen de beste meester van de wereld.

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.