Samen beter voor Kinderen

 
0

Een ultieme poging

 De CNV gaat een ultieme poging doen de kaasschaaf van Verbijsterhetveldt om te buigen.

"Minister Van Bijsterveldt heeft de sociale partners in het onderwijs een kans gegeven om binnen bepaalde kaders met alternatieven te komen voor de bezuinigingen op passend onderwijs."

CNV Onderwijs wil deze kans met beide handen aangrijpen om de bezuinigingen te verzachten en gedwongen ontslagen als gevolg van deze bezuinigingen te voorkomen.

Dat staat mooi. Ultieme poging alternatieven, met beide handen aangrijpen. De CNV is geworteld in de joods-christelijke traditie. Van daaruit is CNV Onderwijs een vereniging voor onderwijspersoneel die geïnspireerd wordt door de kernwaarden rechtvaardigheid, verantwoordelijkheid en solidariteit. Vanuit deze kernwaarden wil de vereniging onderwijspersoneel weerbaar en wendbaar maken, en in staat stellen om talenten verder te ontwikkelen. Ik meen te weten waar de meeste partners de kaasschaaf wel over willen gaan halen. Niet over de kwetsbare kinderen, maar wel over de beloning voor excellente leerkrachten. Of zoiets.

‘Het is voor ons de laatste ultieme poging om in dit dossier tot een oplossing te komen, zegt Michel Rog, voorzitter van CNV Onderwijs. ‘Lukt dit niet, dan houdt het wat ons betreft echt op.’ Dan houdt het echt op? Is het al begonnen dan? Zwermen maar!

 

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.