Samen beter voor Kinderen

 
0

Van Meester tot Minister - Deel 2: Eenvoudig, niet makkelijk.

Deel 2 uit BlogSerie: Van Meester Edwin tot Minister Marja

Beste Marja,

De kruitdampen rondom het Catshuisoverleg zijn allang opgelost in de lentekriebels rondom ondernemende scholieren. Twee miljoen stelt u beschikbaar voor scholieren die een speciaal ondernemersprogramma willen volgen, naast hun reguliere vakken. U steekt het geld in acht verkozen scholen. Geweldig. Investeren in acht scholen voor € 2.000.000 en korten op ? scholen voor € 300.000.000. Dat is nog eens ondernemen. Hier meer lezen.

Maar daar wilde ik u niet mee verblijden. Neen, ik zou u zo nu en dan kond doen van mijn ervaringen op de vloer. Deze week mag ik een geweldige groep 8 onderwijzen. Vanaf volgende week zal ik u iedere week helpen bij uw paradigmashift als het gaat om Passend Onderwijs. Wat het nu betekent voor de professionals op de vloer dat de kaasschaaf gehanteerd is. Niet zeuren, ik laat het gebeuren.

Maar nu het reguliere onderwijs. Een mooie tip voor de komende kaasschaafronde: schaf per direct alle papieren methodes af. Ik heb mij de afgelopen week verbaasd over de hoeveelheid papier die gloednieuwe methodes nog verbruiken. Werkdruk verhogend en zonde van het milieu. Uiteraard zult u zeggen dat u niet kunt en wilt ingrijpen als het gaat om marktwerking in het onderwijs. Maar doneer iedere school een Aaipet per kind. Kost een appel, maar u bent een ei als u het niet doet. Daarnaast, echt waar, het is absoluut waar. U gelooft het niet.

Maar je hebt goede onderwijzers, hele goede onderwijzers en andere onderwijzers. Ik kom geen onderwijzers tegen die de boel expres verpesten. Alstublieft, investeer de komende jaren alleen nog maar in de kwaliteit van onderwijzers. Of ze nu op een Vrije school, een Steve Jobs school, een reguliere school of het Marja van Bijsterveldt college voor ZHP ( zeer hardnekkige onderwijsparadigma's) werken. Een goede juf of meester maakt het verschil als het gaat over goed of slecht onderwijs. De rest is bijzaak. Ik ook. Ik weet het. Dat is niet eenvoudig, wel makkelijk. Zoals de stoelendans van juf Judith in groep 5. En dat werkte ook. Ik blijf u wel helpen.

Lees hier de eerdere bijdragen uit de BlogSesrie Van Meester Edwin voor Minister Marja:

Deel 1: Extern meesteren

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.