Samen beter voor Kinderen

 
0

Ouderparticipatie

Nog niet zo heel lang geleden publiceerde maandblad Opzij een lijst met machtige vrouwen. Marja van Bijsterveldt stond daar ook op. Best hoog. Hoog genoeg om wind te vangen. En wind ving zij gisteren. Toen de Twitterstorm geluwd was ( Moeten al die Twitterende moeders niet werken, dacht ik nog....) ging ik eens in de oude media kijken wat die te melden hadden. Marja zag je overal. In de Volkskrant speldde zij zichzelf een brevet van onvermogen op.

'Ik had het toen heel druk, maar iedereen heeft het druk. Ik had wel een oppas, die betaalde ik, en die was buitengewoon actief op school. Leesmoeder, van alles en nog wat."

Dat kun je nog als een slecht getimede grap beschouwen. 's Avonds laat bij Twan Huys was er geen sprake meer van getimede grappen, wel van slecht.

" Ook weet ik ook, niet alleen uit onderzoek....." Als u het redt de fileersessie van Twan Huys tot het einde uit te zitten, hoort u dit Marja vaker zeggen.

"Onderzoek wijst uit."

De ultieme legitimering van een Angelsaksische minister in vertwijfeling. Onderzoek wijst uit. Onderzoek wijst namelijk ook uit:

Bijna de helft van het basisonderwijs heeft geen vertrouwen in minister Van Bijsterveldt. Vorig jaar was dat twaalf procent. In het voortgezet onderwijs zegt zelfs 59 procent geen vertrouwen in de bewindsvrouw te hebben.

Niet alleen de relatie met de professionals is ernstig verstoord. Na gisteren is de relatie met 'de ouders' ook niet met 1 conferentie ergens volgend jaar te lijmen.

Hoe het ook anders kan, beste Marja, zie je hier. Ik blijf je inspireren. Als betrokken ouder.

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.