Samen beter voor Kinderen

 
0

Rijnlands Onderwijscongres 2012

Rijnlands Onderwijscongres 2012


Het Verder Brengen. Utopie wordt RealiTijd. We leggen onze geschiedenis vast en schrijven daarmee toekomst.

Niet voor iedereen natuurlijk. Alleen voor Rijnlanders die het onderwijs verder willen brengen. Voor hen die de menselijke maat binnen het grootschalige weten te organiseren. Gaan en staan voor vakmanschap. Liefde hebben voor het aan hen toevertrouwde jeugdig talent. Weten over welke opbrengst onderwijs daadwerkelijk gaat. Rijnlands onderwijs was onderstroom en komt boven drijven. De druppeltjes worden een kolkende rivier.

Het is dan ook het 3e en misschien wel laatste Rijnlands Onderwijs Congres. De laatste keer samen in een groepje, voordat we definitief in de grote onderwijswereld uitzwermen en IEDEREEN besmetten. Op 12 juni 2012 zullen we onze verhalen delen en verzamelen om verder te kunnen vertellen. Rijnlandse leermeesters ontmoeten elkaar. Samen schrijven we het Grote Narratieve Rijnlands Onderwijs Handboek. Vol waarachtige Verhalen die inspireren tot Meer Doen. Utopie wordt RealiTijd.

This is the And …

Kom vooral ook op persoonlijke titel. Rijnlands Onderwijs gaat over de Mensch. Over jou, jou en jou dus. Als je bij een van de eerdere congressen was krijg je een persoonlijke uitnodiging. En vanzelfsprekend kunnen ook Rijnlanders die er toen nog niet waren zich melden, neem je mensen mee! Die eerste volger is namelijk de belangrijkste: die maakt van jou geen Don Quichotte. Gewoon even aangeven wie niet wil ontbreken in het ‘’Nu Doorpakken Verhalenboek’’, het boek met doen-stellingen.

We maken ruimte voor 55 kritische succes auteurs. Ben jij er een van? Wat gaan we doen? Aan de hand van verhalen samen een pad effenen waarin we anderen mee kunnen nemen! Verhalenvertellers nemen ons mee en we vullen Het Boek langs een verleidelijke leidraad:
(1) Niets faalt beter dan een succesvolle strategie uit het verleden. Onderwijsbeleid en bestuur. Over logicadwalingen en perverse effecten. Want het gebeurt nog steeds. En je ziet het pas als je het door hebt.
(2) Op een dag weet je het. Je bent Rijnlands. Persoonlijke verhalen over persoonlijke keerpunten. Wat was voor jou het omslagpunt?
(3) Rijnlandse Onderwijs Retoriek. Bullshit Bingo Onderwijs Jargon. Wie het weet mag het NIET meer zeggen. Rijnlanders praten anders. Echt.
(4) Het zou zomaar kunnen. De toekomst is al lang begonnen. Onze Rijnlandse scholen en hoe het daar werkt. Het onderwijs kan zo mooi zijn. En je kunt het gewoon elke dag zelf organiseren. Kijk maar
(5) This is the And. Onderwijs Verbindt Zich op 21-12-2012

Compleet met BoekenBal en BBQ.
Dit feest wil je niet missen.

Datum: 12 juni 2012
Tijd. Van 14.00 uur tot 21.00 uur
Locatie: Volgt na inschrijving
Toegang; mailtje naar secretariaat@delimes.nl
Entree: 99 euro excl. Btw (voor Locatie, Catering en BoekMakerij)

Zie hier de uitnodiging in PDF

Wij verheugen ons,
Karin Geurts, Henk Hogeweg, Sandra van Kolfschoten, Jaap Peters
In samenwerking met alle Rijnlandse Onderwijs Partners.
Co-lere het wordt vast weer mooi!

 

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.