Samen beter voor Kinderen

 
0

TweetDreams

TweetDreams gaat over dromen van kinderen
Over kinderen die elkaar ‘tweetdreams’ toewensen via social media.

Over Bram (9) die van zijn leerkracht leert hoe te twitteren, over zijn zus Kika (10) die elke avond haar dromen deelt op Hyves, over Puck (12) die Apps ontwikkelt, over Wilma en Koen (17 en 18) die verliefd werden via Habbo.

TweetDreams gaat over leren in verbinding via Social media
Sociale media zijn snel, kinderen doen het al, ze zijn ons vóór. Tegelijkertijd hebben kinderen ons juist heel hard nodig, óok op het gebied van sociale media. TweetDreams gaat op zoek naar verhalen, die laten zien hoe kinderen van NU leren, door te verbinden, samenwerkend, via social media.

TweetDreams gaat over het verschil maken
Kinderen leren met, van en door social media. Zij verbinden en geven door. Maar het gros van de kinderen beschikt juist niet over de goede sociale media vaardigheden. Die moet je leren. Hoe leren we ze zich verantwoord op te stellen? Maar ook: hoe leren we ze het verschil te maken met hulp van sociale media? Welke rol kun jij spelen, als ouder en als professional?

TweetDreams is voor leerkrachten, ouders en professionals
Voor professionals en ouders die hun eigen vakmanschap op scherp willen zetten. Kennis = macht = achterhaald. Verbinding = kracht = NU. Wat leren de kinderen ons? Wat geven we ze terug? Wat betekent dat voor scholen en ouders?

TweetDreams is Inspireren
Wij brengen mensen bijeen. In dialoog, brainstormen, ervaringen en uitwisselen. Met elkaar luisteren we naar verhalen over dat wat wel werkt met social media. We delen ervaringen en geven elkaar tips en suggesties voor eigen initiatief. Groots denken en kleinschalig organiseren. Leren van bijzondere verhalen van bijzondere leermeesters. Door kinderen en ouders. Voor vakmensen, experts, professionals. Voor jou!

Hoe helpen wij de kinderen verder te dromen, verbindend te leren, talent in social media te benutten, onderwijs te veranderen. Van FeedBack naar FeedForward.

Doe je mee? Voor Bram, Kika, Puck en Lisa? 

Meldt je aan via: http://www.tweetdreams.nl/ 

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.