Samen beter voor Kinderen

 
0

Wachten op Superman

Terwijl ik gisteravond een schokkende documentaire over de toekomst van het Nederlandse onderwijs ( waiting for superman) vanaf de bank bekeek, waren er bij P&W twee botsende paradima's te beluisteren.

Mevr. Kervezee van de PO-raad en de heer Elias van de VVD gingen met elkaar in gesprek over het rapport van het SCP. Beeld hier.

En, ere wie ere toekomt, mevrouw Kervezee won glansrijk. Op punten, speelstijl, inhoud en resultaat. Niet zo verwonderlijk, want Ton Elias weet namelijk nooit niets inhoudelijks te melden over onderwijs. Toch scoorde hij de openingstreffer.

" De reflex in het onderwijs van er moet meer geld bij is niet per definitie waar.

Nadat de voorzitter van de PO-raad hulp kreeg van Peter R de Vries, werd het middenveld omver gelopen en was de wedstrijd gespeeld. Waardoor Kete Kervezee in de laatste minuut de genadeklap uitdeelde door met een omhaal te scoren.

" En als Nederland denkt dat daar geen prijskaartje aan hangt dan denk ik, nou be my guest. Want het kost absoluut wel geld."

Ondanks de kansloze nederlaag was de treffer van Elias wel wonderschoon. Onderwijs en reflexen. Het klopt niet, het is schandalig, er moet meer geld bij. Prachtig. Morgen mee stoppen. Maar zijn mooiste treffer stierf in schoonheid.

" Bijna 50-60% van de kinderen voldoet niet aan die toets."  "Daar is 20 jaar onderzoek naar gedaan."

Inkoppen denk ik dan. Als zelfs de VVD het zegt, klopt het. Het systeem is failliet. Daar moet je geen extra geld in willen pompen. Maar wijze mensen. Met verstand van wat er nu werkelijk aan de hand is en wat er werkelijk moet gaan gebeuren.

Ik blijf wachten tot Superman ook in ons land verschijnt. En tot die tijd trekt samen beter voor kinderen maar zijn pak aan.

 

 

 

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.