Samen beter voor Kinderen

 
0

Zo, werkt het?

In het kader van georganiseerd wantrouwen, legt de onderwijsinspectie het nog maar eens uit. Wie er om gevraagd heeft is een raadsel. Hoe groter de roep om transparantie, hoe kleiner het vertrouwen. Hier de gehele tekst. Toezicht op zwakke en zeer zwakke scholen. Zo werkt het!

Maarja, en met haar vele voorgangers en voorgangsters, gebruikt de inspectie als waakhond. Een meetbare waakhond, smart. En het liefst de alledaagse werkelijkheid opknippen in cijfermatige stukjes. Mijn aanname is dat ondanks de manier waarop de inspectie haar toezicht al jarenlang organiseert en uitvoert, het onderwijs toch is afgegleden. Aldus Maarja. Zodanig zelfs dat zij bang is dat de Chinezen komen. Impliciet kun je stellen dat de inspectie onderdeel is van de leidende paradigma's binnen ons huidige onderwijs. De leidende paradigma's die tot de hoogvlakte zonder pieken heeft geleid. De zevende plek op de global competitiveness index 2011-2012. Het breed gedragen gevoel van wantrouwen tegen Maarja en haar beleid onder de professionals. Onderwijsinspectie, zo werkt het dus niet. Gelukkig kunnen ze de oplossing uit hun eigen brochure hengelen.

"Gedwongen worden tot een kritische blik op het eigen functioneren levert nieuwe inzichten op over de eigen organisatie en de manier waarop het onderwijs wordt gegeven. En dat komt de kwaliteit uiteindelijk weer ten goede."

Kijk, beste Leon en Rick. Zo werkt het!

 

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.