Samen beter voor Kinderen

 

Congres - onderwijs vernieuwen

De wereld is veranderd, onze kijk op leren is veranderd en de leerling is veranderd. Maar ons schoolsysteem en de pedagogische aanpak in de klas is in de basis bijna onveranderd gebleven gedurende de afgelopen 100 jaar. Dit staat in sterk contrast met de snelheid van veranderingen die hebben plaatsgevonden op andere vakgebieden. De kennis en vaardigheden die nodig zijn om jonge mensen op te leiden, voorbereid op hun toekomst, daagt ons uit om het schoolsysteem zelf en de manier van werken in onderwijs kritisch onder de loupe te nemen. Geen onderwijsvernieuwing – maar het onderwijs vernieuwen – is het motto.

Op 14 januari biedt het congres ‘Onderwijs Vernieuwen’ een platform om elkaar te inspireren en te mobiliseren. Zodat er een stroomversnelling in onderwijs vernieuwen ontstaat. Doe jij mee?

John Moravec, bekend onderwijsfuturist, zal als gastspreker zijn visie op de toekomst van onderwijs geven en gaat met deelnemers in gesprek “how to leapfrog into the future”. Daarnaast is er een breed palet aan vernieuwingsinitiatieven aanwezig, van particulier, regulier, universitair en hoger beroepsonderwijs. 

Alle informatie op: http://www.onderwijsvernieuwen.nl/index.php 

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.